Zdjęcia OII RS FL wg Auto Moto i Sport :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kleju1975
    Classic
    • 2007
    • 16

Sa bardzo praktyczne,ale 17''alu z oponami 225 i chlapacze =wizualna porazka
    :diabelski_usmiech
  • tomekjmopl
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1187
    • Opel
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

P.S. Może ktoś z Was wyczai, w którym miejscu te lampy są inne od obecnego modelu?? Bo ja nie kumam :wink:

I jeszcze taki link:

Bringing car buyers and enthusiasts automotive news coverage with high-res images and video from car shows and reveals around the world.

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Powiem szczerze, ze cięzko mi sobie wyobrazić, ze to ma byc niby facelifting RS.
      Przede wszystkim w tym aucie NIC nie jest zmienione.

Po prostu dołożone są jakieś akcesoria. Do tego moim zadaniem bardzo badziewne.
      Zalatuje mi bezguściem - błyszcząca czarna felga - no comment. Czarne listwy... LOL.
      "Profi" dyfuzor i nakladka z przodu... echhh... To jakiś styl Subaru dla ubogich IMO. :x

O czarnych wykonczeniach zderzaka przy halogenach po prostu wolę nawet się nie wypowiadać, bo można puścić pawia... :lol: :evil:

Fotele widzę od R32 i ogólnie krzykliwe wnętrze. Niestety kompletna utrata klasy jak dla mnie.

Nie chce mi się wierzyc, ze to ma byc FL O2 RS, choc rzeczywiscie tak podają media nie tylko w PL. Ale skoro utrzymali w tajemnicy FL zwyklej O2 do ostatniej chwili, to dlaczego mieliby teraz sie chwalic RSką na targach?

Coś tu się kupy nie trzyma IMO.
      Chyba, ze nie będzie w ogole FL RS, tylko wlasnie wejdzie taka "dodatkowa wersja" RS+

Trzeba obserwować.

TDI 205PS

Komentarz

• c0nn3ct
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 680

No ja tu też widzę pewien nie smak...
        Fotele owszem podobają mi się, ale nie czerwone :| ja już mięliby zrobić takową wersje RS+ to już chociaż można by troszkę mocą dolać... :| dla mnie to jedna dalej ta sama RS'ka. Bardziej mi się podoba obecna wersja RS
        O1 AGR <- Była
        O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
        OI RS <- Jest

Komentarz

• Kowal_ldz
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 515

Koledzy mieć a nie mieć ja bym słowa nie powiedział jak bym taką miał
          autoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!

VW POLO 9N 2004r. obecnie
          Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
          Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Zamieszczone przez c0nn3ct
            ja już mięliby zrobić takową wersje RS+ to już chociaż można by troszkę mocą dolać...
            Dokładnie.
            Wtedy miałoby to sens.
            TDI 205PS

Komentarz

• AKa
              Rider
              • 2008
              • 572
              • Mercedes-Benz

Ehh... Kowal ma racje- jakbym miał, bym siedział cicho. Ale jako że nie mam- mówię: "RS koncept? Brzyyyyyyyydal!" :szeroki_usmiech

No właśnie, dlaczego Skoda nie ma jakiegoś przynajmniej jednego, jednego potwora? Jak upchnęli 3.6FSi w Superba... A w A3/GV 3.2V6. To dlaczego taka jednostka nie może zawitać w Octavii...? Wtedy nawet taki desing w stylu "Subaru dla ubogich" albo ostatecznie "czerwień, zieleń, ultrafiolet i tak dalej - ot, wiejska karuzela." nabiera jakikolwiek sensu. Bo pomimo że o gustach się nie dyskutuje- tu tego kogoś trzeba obsmarować, i to porządnie...

Chociaż ostatnia seria Seata była rzekłbym... Urokliwa. :wink: Każdy w takim samym ksztalcie, rozmiar się tylko różnił... To też nie mają dużych, fajnych V6 :diabelski_usmiech
              Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez AKa
                A w A3/GV 3.2V6. To dlaczego taka jednostka nie może zawitać w Octavii...?
                właśnie daltego
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• AKa
                  Rider
                  • 2008
                  • 572
                  • Mercedes-Benz

Doedytowałem post. Fragment o Seacie.

Cóż- może kieedyś będzie jakiś przełom :wink: Ale póki co, chyba za dużo "grobben Vater und Mutter" mogliby stracić na pozwoleniu montowania V6 w przejętych firmach... :|

Ale jeżeli tak ma ta RS wyglądać, to ja dziękuję- postoję :roll:
                  Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• zurcio
                    RS
                    • 2008
                    • 2046

"koncept" co oznacza, że do produkcji może nigdy nie wejść :diabelski_usmiech
                    Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MiKruS
                      Coś tu się kupy nie trzyma IMO.
                      Chyba, ze nie będzie w ogole FL RS, tylko wlasnie wejdzie taka "dodatkowa wersja" RS+
                      A mnie się wydaje że skoda po prostu coś tam musiała wystawić i dała takie oto RS+ żeby nie ujawnić wersji po lifcie (chociaż co im tam szkodziło), no ale to tylko moje skromne zdanie.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• b707
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1272

hmmm a może to pójdzie tak jak Octavia GT193HP tylko na niektóre rynki?

Zreszta ostatni chyba pojwiła się Octavia II GT? na bazie 1.8TSI?
                        pzdr
                        Adam

Komentarz

• Thundi
                          L&K
                          • 2005
                          • 1157

ehh Skoda Octavia RS+ to nie RS po FL!

Skoda nawiązuje do Audi już od dawna to kolejne nawiązanie do tej marki. Tak jak kiedyś Audi zaprezentowało RS6+ tak Skoda prezentuje własnego "+".

A RS FL ma zadebiutować w Genewie i dopiero potem wejść do produkcji.
                          O ortografie dba FF.
                          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

kurde zawsze nie tak, bo mi się tam nawet podoba ops:
                            lepsze to niż niektóre ulepszenia właścicieli
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• norbi99
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 218

wg mnie jest ładna i chętnie bym taką przygarnął chociaż na kilka dni :twisted:

Komentarz

• phrix
                                L&K
                                • 2007
                                • 1000
                                • Audi
                                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na Motor Show w Essen pojawił się prototyp - Skoda Octavia RS+.

Ofertę Czechów skierowaną do kierowców o sportowym zacięciu należy traktować jako zapowiedź tego, co ich czeka. Warto zauważyć, że przedstawiony w Essen prototyp bazuje na aktualnej wersji Octavii, a nie na odmłodzonym modelu, który zaprezentowano niedawno w Paryżu. Nie ma też żadnych propozycji dotyczących zwiększenia mocy. Pod maską RS+ znalazły się dwa silniki o pojemności 2 l. Pierwszy z turbodoładowaniem ma moc 200 KM, drugi to turbodiesel o mocy 170 KM.

W zaprezentowanym w Essen prototypie mamy trochę dodatkowego chromu, czarnego plastiku, nakładki na zderzak, boczne listwy, wloty powietrza, spojler. Nieźle wyglądają czarne felgi. W kabinie warto zawrócić uwagę na sportowe fotele Recaro w kolorze czerwieni. Całość bardziej jednak przypomina lekki tuning, niż nową sportową wersję Octavii. Tej chyba należy się spodziewać dopiero na salonie genewskim w marcu 2009 r.

Źródło : http://www.autokrata.pl/ogien/5218/skoda_octavia_rs/
                                Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Misiekoctavia
                                  Elegance
                                  • 2005
                                  • 891

szkoda, jestem z toba, jestem za :diabelski_usmiech
                                  Tez mi sie podoba. Polaczenie tego niebieskiego z czarna fela jak dla mnie moze byc
                                  Ten carbon w srodku tez ok. ale te fotele mnie nie robia :P
                                  Jak daja takie fotele to niech daja tez wieksza moc :evil:
                                  Moze i podchodzi pod subaru, ale nie dokonca bo polaczenie Subaru to niebieski i zloty.
                                  Choc z drugiej strony nowa Impreza to hatchback i jest brzydka wiec ja wole juz taka Octavie :twisted:
                                  Mysle, ze to nie fl.

Komentarz

Pracuję...